Rotterdam – Hotel Bazar

Mijn lief en ik hadden een feestje in Rotterdam dus we besloten daar een weekendje weg van te maken en een leuk hotel te zoeken. De prijzen in het weekend dat wij gingen waren enorm hoog dus ik ging op zoek naar het goedkoopste hotel wat ik kon vinden, dat werd Hotel Bazar.

Ik vind Rotterdam een leuke stad, alles is goed bereikbaar en je kan er lekker shoppen. Ook zijn er genoeg hotels te vinden, soms aan de prijs dus maar desalniettemin geen tekort. Normaal gesproken ga ik op zoek naar een hotel wat er zo modern mogelijk uit ziet met mooi wit linnen op de bedden, een koffiecorner op de kamer, witte badjassen en een mooie badkamer met een groot ligbad. Dit keer ging ik eens voor iets anders.

De slogan van Hotel Bazar is ‘Daar kom je de wereld tegen’ en dat is niet gelogen. Wanneer je de receptie van het hotel binnenkomt, bevindt je je direct in een andere wereld. Met prachtige serviezen, waterpijpen, meubeltjes, lampen en nog meer prachtigheden uit allerlei landen, wat je ook nog eens allemaal kan kopen, sta je ineens niet meer in Rotterdam maar in het verre Oosten of Marokko of soorts. We werden vriendelijk onthaald en naar onze kamer gebracht.

Receptie

Elke kamer in dit hotel is ingericht in de sfeer van een bepaald werelddeel. Wij hadden een Afrikaanse kamer met onder andere platen blik tegen de wanden, een gigantisch bed op autobanden, een kralengordijn in de badkameropening en authentieke krukjes.

Afrikaanse kamer

Badkamer

Ook de rest van het hotel is prachtig aangekleed met mooie lampen en uitbundige kleuren. Je hoeft hier niet eens een goede camera te hebben om mooie foto’s te maken want alles is van zichzelf al zo mooi.

Trappenhuis

Het restaurant, wat aan het hotel vast zit, heeft een groot aanbod aan heerlijk eten en drinken voor een hele mooie prijs. Het personeel werkt er ontzettend hard, ik heb iedereen alleen maar zien rennen om iedere gast tevreden naar huis te sturen. Wanneer je eten bestelt, wordt dit (supersnel) aan je tafel gebracht op een gigantisch dienblad, waar je bediend wordt door 2 serveerders. De gerechten zijn echt eens wat anders dan wat je normaal in Nederland kan bestellen en de aankleding in het restaurant is net zo mooi en kleurrijk als het hotel. Zelfs de toiletten zijn hier mooi!

Toiletruimte in het restaurant

Aankleding in het restaurant

In het restaurant wordt ook het ontbijt opgediend, dit is dus geen buffet maar dat wordt aan je tafel gebracht. Het is een erg uitgebreid ontbijt met lekker Turks brood, smeersels, yoghurt met vers fruit, een soort pannenkoekje en nog zo veel meer lekkers. Wij hebben het helaas niet opgekregen met zijn tweeën.  Wij boekten onze kamer inclusief ontbijt maar ook als je niet in het hotel verblijft kun je dit ontbijt gedurende de gehele dag bestellen. Handig als je een kater hebt ook.

Het ontbijt <3

Toen we dit hotel boekten had ik niet durven denken dat het er zo mooi en fijn zou zijn. Ik ben écht verrast en vind het dus een aanrader voor iedereen die een nachtje in Rotterdam wilt slapen. Of Afrika, of Azië ofzo. Nou ja, je snapt me wel. 😉 Ga het checken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *