Oisterwijk – Hotel Meneer van Eijck

Mijn beste vriendinnetje en ik proberen 1 of 2 keer per jaar samen een weekendje weg te plannen. Sinds de kindjes zijn geboren is dit door omstandigheden niet echt meer gelukt. Dus het werd hoog tijd om weer eens samen weg te gaan. We boekten een nachtje bij Hotel Meneer van Eijck in Oisterwijk.

Ik heb jarenlang in Tilburg gewoond, dat ligt praktisch naast Oisterwijk, maar op de een of andere manier ben ik nooit echt in Oisterwijk geweest. Dat vind ik nu reuze jammer want het is er echt mooi. Het dorpsplein is mooi ingericht met daaromheen leuke cafeetjes en restaurants en er zijn ook genoeg hotels te boeken. Het hotel waar wij heen gingen ligt in een prachtige natuurrijke omgeving in Oisterwijk. Wij waren niet in de mogelijkheid om eropuit te gaan maar ik kwam al tot rust, puur omdat ik vanuit het hotel alleen maar bos zag en wakker werd met fluitende vogeltjes.

 

Het hotel is rustiek ingericht en dat is een stijl waar ik mij goed in kan vinden. Geweien aan de muur en aan het plafond, een groot ouderwetse fornuis in het restaurant en de muren bekleed met hout. We boekten een kamer inclusief ontbijt, wat erg sfeervol wordt opgediend en lekkere keuzes biedt. Ik moet daar wel eerlijk bij zeggen dat ik niet vegan ontbeten heb omdat dit niet standaard aanwezig was en ik daar niet om gevraagd heb, maar waarschijnlijk als je er om vraagt, maken ze wat lekkers voor je. Vegetarische opties waren er echter genoeg.

 

Wanneer je naar boven loopt wordt je verwelkomd door oude koffers met daarin allerlei boeken die je gewoon mag pakken om te lezen tijdens je verblijf. De kamers zijn genummerd met schattige houten bordjes en in de gang staat een grote kast waar je zelf extra handdoeken mag pakken. Ook staan er DVD’s die je mag pakken om te kijken tijdens je verblijf en is er een leuk koffiehoekje. Nu is zo’n koffiehoekje opzich niet zo bijzonder maar deze is zo leuk ingericht met een uitgebreid assortiment aan Nespresso koffie en smaakjes thee en als kers op de taart staan er ook lekkere koekjes en potjes met nootjes om wat te snacken op je kamer. Dit soort kleine dingen kan ik enorm waarderen, want dat maakt je verblijf toch net een beetje luxer.

 

Vanuit het hotel kun je lekker een wandeling gaan maken in de bosrijke omgeving. Aan de voorzijde van het hotel is een leuke speeltuin voor de kinderen en ook in het restaurant is aan de kindjes gedacht. Er is leuk speelgoed en er zijn kinderstoelen voor de kleintjes.

 

Kortom, ik ben erg fan van dit hotel! Of je nou samen met een vriendin gaat, zoals ik, met je partner alleen of samen met je kind(eren), het is echt de moeite waard en er is voor iedereen genoeg te doen.

One thought on “Oisterwijk – Hotel Meneer van Eijck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *