Vegan pasta bolognese

Een klassieke pasta bolognese gaat er eigenlijk altijd wel in. We zijn snel geneigd om naar een pot of zak saus te grijpen terwijl het helemaal niet moeilijk is om zelf een lekkere saus te maken. Bovendien is dat ook veel gezonder en het vult ook veel beter.

Mocht je nou wel vlees eten dan kun je eenvoudig het vegan gehakt vervangen door normaal gehakt.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gram tomaten
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 milde rode peper (zonder de pitjes, de saus wordt niet pittig dus ook geschikt voor de kids)
1 bouillonblokje
Handje basilicum (kan ook uit een potje)
Handje oregano
250 gram vegan kruimgehakt
200 ml warm water
Olijfolie

Optioneel (maar zeer aangeraden):
1 blikje tomatenpuree
2 grote eetlepels rode pesto (die van Jumbo huismerk is vegan)

En zo maak je het:

Kook de pasta volgens instructie.

Doe het warme water met het bouillonblokje in de blender of keukenmachine en laat dat even staan zodat het bouillonblokje kan oplossen. Snijdt ondertussen de tomaten in grove stukken en de rode peper in kleine stukjes. Voeg de tomaten, rode peper en de basilicum toe in de blender en mix tot er een gladde structuur ontstaat. Als je gedroogde basilicum gebruikt kun je het later in de pan toevoegen.

Snij de ui in kleine snippers en bak deze even in wat olijfolie. Pers de teentjes knoflook uit en voeg toe aan de ui. Voeg het kruimgehakt toe en bak dit even mee. Voeg daarna de tomatenpuree toe, als je daarvoor gekozen hebt en bak dit ook even mee. Voeg dan je saus toe met de oregano en de pesto en laat het even een beetje inkoken. Als je voor pesto hebt gekozen kun je dat er nog even erdoor roeren.

Klaar! Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *