Vegan brownies

Ik hou ontzettend van brownies, mijn lievelings zijn die van de Bijenkorf. Nu heb ik daar ook een vegan alternatief voor gevonden. En een voordeel is, dat je meestal alle ingrediënten wel in huis hebt.

Ingrediënten:
80 gram tarwebloem
150 gram suiker
60 ml kokosolie
160 gram pure chocolade (Tony’s Chocolonely kan ik zeker aanraden hiervoor)
120 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
1 zakje vanillesuiker
60 gram ongezouten pecannoten (je kan ze heel laten of even breken tussen je handen)

En zo maak je het:
Warm de oven voor op 180 graden.

Smelt de chocolade op laag vuur in een pannetje. Niet moeilijk doen met au bain marie! Maak het jezelf lekker makkelijk en gooi het gewoon direct in de pan.  Als je een harde kokosolie gebruikt kun je die gelijk mee smelten.

Doe alle ingrediënten in een kom en meng even goed door. Dit kan gewoon met de hand en een garde maar als je een goede mixer hebt zou ik de moeite niet nemen en de mixer het werk laten doen. Als je de pecannoten grof wilt houden zou ik ze pas op het laatst erbij doen.

Doe het beslag in een met bakpapier bekleedde ovenschaal of bakblik. Ik gebruikte een ovenschaal van ongeveer 20 x 20 cm maar gebruik vooral wat je in huis hebt. Dan 30 minuten bakken op 180 graden, even af laten koelen (als dat je lukt) en genieten!

Tip: hoe langer je ze laat staan, hoe lekkerder ze zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *