Vegan appeltaart

Verse appeltaart! Heerlijk! Vooral ook omdat het huis zo heerlijk ruikt als je het gemaakt hebt. Met dit makkelijke en vegan recept wordt het gegarandeerd een schot in de roos!

Ingrediënten:
6 grote appels (dit lijkt veel, maar slinkt nog tijdens het bakken)
2 eetlepels gewone suiker
1 á 2 eetlepels kaneel
1 zakje vanillesuiker
300 gram zelfrijzend bakmeel (+ 2 eetlepels voor door je appelmengsel)
200 gram plantenboter op kamertemperatuur
150 gram lichte basterdsuiker
2 à 3 eetlepels sojadrink (+ een beetje om te bestrijken)

Hoe maak je hem:
Warm de oven voor op 180 graden.

Schil en snijdt de appels in kleine stukjes en meng dit met de suiker, kaneel, vanillesuiker en 2 eetlepels bloem. Door de bloem wordt je taart niet zo nat en wordt de binnenkant ook een beetje ‘deeg-ig’. Heerlijk!

Meng het zelfrijzend bakmeel, de plantenboter, de basterdsuiker en 2 eetlepels sojadrink zodat er een deeg ontstaat. Het is echt belangrijk dat je boter op kamertemperatuur is want als ie te koud is mengt het niet, als ie te warm is wordt je deeg te slap en dat werkt erg onhandig. Niet smelten dus! Trust me! Die fout heb ik zelf ook gemaakt. 😂 Als je deeg te droog is voeg je nog een eetlepel sojadrink toe.

Verdeel 2/3 van je deeg in een ingevette springvorm (van ongeveer 20 cm) over de bodem en tegen de randen. Stort daar je appelmengsel in en maak van het overige deeg wat leuks voor de bovenkant. Je kan figuurtjes maken, zoals sterretjes of hartjes, maar je kan het ook bij het oldskool vlechtwerk houden. Bestrijken met een beetje sojadrink en dan bakken maar! 1 uurtje op 180 graden. Dan is de korst precies goed en de binnenkant nog een beetje ‘moesjie’.

PS: Als je nou nog wat over hebt, kun je er ook een heel lekker mini bessentaartje van maken als je kleine een middagdutje doet. Gewoon uitrollen, in een muffinblik doen, vullen met blauwe bessen, beetje suiker, beetje kaneel, 15 minuutjes bakken en genieten! Een taartje helemaal voor jou alleen!

Jam jam! Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *