Hulpjes in het huishouden

Dat zou fijn zijn hè? Als je wat kaboutertjes zou hebben om je te helpen in het huishouden. Nee, die hulpjes bedoel ik niet. Ik heb het over handigheidjes die het de huisvrouw en moeder iets makkelijker maken.

Mijn vriend en ik hebben al vaak over een echte hulp in de huishouding nagedacht maar ik vind het gewoon echt te duur. En het voelt toch ook een beetje slecht om het te doen omdat ik vind dat we het prima zelf zouden moeten redden. Om het onszelf iets makkelijker te maken hebben we de volgende handigheidjes in huis.

dyson stofzuiger

Soms, heel soms, is iets het waard om een groot bedrag voor te betalen. Dit is er een van. Mijn vriend en ik hadden het al vaak over zo’n draadloze stofzuiger gehad omdat we niet elke keer dat grote logge ding tevoorschijn wilden halen. Na recensies te hebben gelezen kwamen we tot de conclusie dat een Dyson toch echt wel het beste zou zijn. Maar je raadt het al, vond ik te duur dus deden we het toch maar niet elke keer. Tot ik op een dag zó ontzettend klaar was met dat K huishouden, dat ik mijn vriend ge-appt heb “Ik ga nu die Dyson bestellen!!!”. En dat deed ik. En toen ie de volgende dag binnenkwam voelde ik zo’n luxe. We hebben hem standaard aan de muur in de oplader hangen dus de batterij is altijd vol en je pakt hem zo makkelijk om even tussendoor te stofzuigen, je merkt niet eens meer dat het een klusje is. Vooral wanneer je kinderen hebt, die nou eenmaal veel kruimelen, is het een uitkomst. En ook zeker wanneer je een of meerdere bovenverdiepingen hebt, want je pakt hem even en kan in één ruk alles even stofzuigen.

 

Swiffer duster

Even snel tussendoor wat stof afnemen. Super easy met de Swiffer Duster! Ik heb er een boven en eentje beneden liggen (hoezo lui?) zodat ik er altijd eentje bij de hand heb.

Vochtige schoonmaakdoekjes

Ja, in theorie zou ik ook een emmertje sop kunnen maken om schoon te maken en bij de grote schoonmaakbeurten doe ik dat ook wel maar meestal neem ik even een vochtig schoonmaakdoekje, is gewoon een stuk sneller en makkelijker. Ik heb niet echt voorkeur voor een merk maar de nieuwe doekjes van de Albert Heijn met granaatappelgeur ruiken wel erg lekker. Ook deze pakjes liggen bij mij door het hele huis zodat ik altijd even tussendoor een doekje bij de hand heb.

 schrobber met handvat

De grootste schoonmaakklus waar ik elke keer weer enorm tegenop zie, is de tegeltjes van de badkamer schoonmaken. Als iemand nog een supertip voor me heeft zodat dit minder werk wordt, dan hoor ik die heel graag! Om het leed iets te verlichten heb ik nu zo’n borstel als onderstaand. Voorheen had ik een hele leuke normale borstel met zo’n kek panterprintje maar daar haalde ik elke keer mijn knokkels mee open op de voegen.

En als ik het echt niet meer zie zitten …. dan bel ik gewoon mijn moeder. Haha! Love you mam!

One thought on “Hulpjes in het huishouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *