Waarom ik vegan eet

Laat ik beginnen met zeggen dat ik niet volledig veganistisch eet. Ik eet of drink nog regelmatig zuivel en héél soms eet ik nog vlees of vis. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat ik het mezelf niet te moeilijk wil maken en veel plekken hebben geen vegan opties. Bij vegan eten denk je al snel aan een hippie op geitenwollen sokken die de hele dag in hennep kleding regendansjes loopt te doen. Ik wil laten zien dat het ook prima te combineren is met het hebben van een gezin.

Ik weet dat het een super cliché is maar een van de dingen waardoor ik besloten heb om vegan te gaan eten is dat ik de documentaire ‘ What The Health’ gekeken heb. Als je deze nog niet gezien hebt, dan zou ik je zeker aanraden om deze te kijken. Niet omdat ik je wil overtuigen om ook vegan te gaan eten maar gewoon omdat het interessant is om dit eens gezien te hebben. Een andere, wel veel heftigere, documentaire is ‘Food.inc’. Deze gaat echter meer om het dierenleed in plaats van wat vegan eten voor je gezondheid kan doen. De voornaamste reden waarom ik vegan ben gaan eten is omdat ik gewoon benieuwd was of ik me er daadwerkelijk beter door zou gaan voelen. Ik heb altijd kwaaltjes en pijntjes gehad en ik heb nooit genoeg energie gehad. Dus ik dacht: “Als ik met zoiets simpels daar iets aan zou kunnen doen, waarom zou ik het dan niet doen?”.

‘What The Health’  was echter niet mijn enige reden. Mijn zusje at al langer veganistisch en mijn broer is daarop gevolgd. Ook zij gaven aan deze effecten te merken. Nu kom ik uit een ‘normaal’ Hollands gezin, dus ik dacht: “Als zij het kunnen, kan ik het ook!”. En nu is mijn moeder ook gevolgd. Wij hadden afgelopen kerst voor het eerst een volledig vegan kerstdiner en we hebben heerlijk gegeten. Zonder bomvol te zitten en zonder dat de kilo’s eraan gevlogen zijn in die dagen.

Meteen de eerste dagen dat ik vegan at, merkte is al verschil aan mijn lichaam. Ik had meer energie en ik voelde me veel minder opgeblazen. Ik merkte echt aan mijn lichaam dat het veel minder moeite hoefde te doen om alles te verwerken en dus had ik meer energie over voor andere dingen. En het maakt niet uit of je volledig vegan eet of gewoon wat vaker, ik ben er van overtuigd dat je, je er beter door gaat voelen. Probeer het gewoon eens! En voel je vooral niet verplicht, want dat is voor niemand gezellig.

One thought on “Waarom ik vegan eet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *