Vegan pasta Alfredo / Carbonara

Een van mijn favoriete pastasauzen is deze pasta Alfredo / Carbonara, maar dan anders. Over comfortfood gesproken. Ik maakte deze saus voorheen altijd met geraspte kaas en spekjes maar sinds ik vegan eet heb ik een goed alternatief gevonden. Ik gebruik hiervoor een vegan ‘kaas’-sausmix, die ik laatst bij Vegabond in Amsterdam kocht en edelgistvlokken. Hij is ook heel lekker voor je kleintje, sterker nog, dit is het lievelingsgerecht van mijn dochtertje. Als we dit eten wil ze altijd een tweede bordje.

Voor 3 a 4 personen
Ingrediënten:
300 gram spinazie (kan ook uit de vriezer)
200 gram erwten (ik gebruik altijd erwten uit de vriezer)
250 ml sojaroom
250 ml water
6 eetlepels edelgistvlokken
4 eetlepels vegan ‘kaas’-sausmix (mocht je daar niet aan kunnen komen zou ik 2 extra eetlepels edelgistvlokken gebruiken)

Optioneel voor de niet-veganisten:
100 gram vegetarische speckjes van De Vegetarische Slager of 100 gram gewone spekjes
100 gram geraspte kaas i.p.v. de edelgistvlokken en sausmix

En zo maak je het:
Bak in wat olijfolie de erwten tot ze ontdooid zijn en de spinazie tot deze geslonken is.

Voeg de sojaroom, het water, de sausmix en edelgistvlokken toe. Meng dit goed zodat er geen klontjes ontstaan en breng dit aan de kook. Kook de saus tot deze een beetje ingedikt is. Nog wat zout en peper naar smaak toevoegen en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *