Mijn moestuin

In huis kan ik dus geen plant in leven houden. Maar buiten, als de natuur het werk kan doen, lukt het me wonderbaarlijk genoeg wel.

Ik heb er altijd al van gedroomd om een eigen moestuin te hebben. Maar net zoals elke andere moeder heb ik het altijd druk en bovendien heb ik nooit in een huis gewoond waar het mogelijk was. Toen wij naar ons huidige huis verhuisde stond ik te springen om mijn moestuin te beginnen. We hadden eindelijk een grote tuin waar we een hoekje vrij konden maken voor wat eigen geteelde groenten. Dus ik ging op zoek hoe je dat moest doen. Ik kwam op de website van Jelle terecht. Hij schreef zo vol enthousiasme over zijn Makkelijke Moestuin methode dat ik het helemaal zag zitten. Je kan zelfs een app downloaden die je precies verteld wat je op welk moment moet doen. Je mag zelfs je bakken leuke namen geven!

Dit is Ansje

En dit is Ansje 2 weken later (met eerste radijsjes opbrengst)

Ik heb aan de hand van zijn tips mijn eigen bakken gebouwd en zijn Makkelijke Moestuin mix en zaden besteld. Het afgelopen jaar heb ik al heel wat opbrengsten uit de tuin kunnen halen. Ik heb zelf verschillende soorten sla geteeld en radijsjes, wortelen, bietjes, snijbonen, spekbonen, peultjes en ga zo maar door. Ik heb mijn hele familie en straat zelfs kunnen voorzien van snijbonen omdat ze maar bleven groeien en wij het zelf niet meer op kregen en de vriezer ook al vol lag. En ik had een zonnebloem die wel 4 meter hoog is geworden. In die kleine bak!

Dit is Kees

En dit ik Kees 2 weken later

Ik ben alweer helemaal klaar voor het komende seizoen en kan niet wachten tot ik weer mijn eigen groenten kan eten. Alleen nog even een goed middel tegen de naaktslakken, want die vreten alles op. En ik haat naaktslakken!

Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn moestuintje de komende maanden. Wil jij ook zo’n leuke moestuin? Check dan even de site van Jelle → www.makkelijkemoestuin.nl. Dit is geen advertentie of samenwerking. Ik ben oprecht enthousiast over dit concept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *