Wat ik niet wist over de zwangerschap en daarna

Voordat je zwanger raakt fantaseer je een eind weg over hoe het zal zijn om zwanger te zijn en een kindje te krijgen. Dit waren echter een aantal dingen waar in niet op voorbereid was.

Grotere voeten

Sinds de zwangerschap van mijn dochtertje zijn mijn voeten dus een schoenmaat gegroeid. Gedurende de zwangerschap had ik daar wel eens over gelezen maar ik geloofde er niet zo veel van. Nou het is dus echt zo! Al die mooie pumps in maatje 38 die ik heb staan, kunnen de deur uit want ik pas ze niet meer. Heeft te maken met zwaartekracht en het verslappen van je spieren door de hormonen. Ik hoop niet dat dit bij elk kind zo gaat, dan kunnen mijn vriend en ik straks onze schoenen delen.

Zwarte baardharen

Tuurlijk heb ik wel eens van ‘oudere’ dames gehoord en gezien dat ze donkere haren op hun kin hadden maar ik dacht dat dat gewoon iets was voor een latere leeftijd. Wist ik veel dat dit ook te maken had met alle hormonen van een zwangerschap. En dat gaat dus ook niet meer weg. Ik heb ze nu nog steeds!

Vitamine D en K druppels

In mijn ogen hadden baby’s niets meer nodig dan moedermelk of een flesje Nutrilon. Nooit gehoord van vitamine D en K! Toen ik daar achter kwam, dacht ik; “Maar hoe krijg je zo’n pilletje dan veilig naar binnen?”. Zijn dus gewoon druppeltjes voor, die je op een lepeltje kan geven.

Geen enkele BH past meer

Ook al heb je nog dezelfde cupmaat! En dit begint dus al tijdens de zwangerschap. Natuurlijk wist ik dat je lichaam verandert tijdens en na een zwangerschap en dat dit erbij hoort maar ik wist niet wat ik me daarbij voor moest stellen. Nu kan het liggen aan het feit dat ik 8 maanden borstvoeding heb gegeven maar ook de BH’s kunnen dus allemaal de prullenbak in.

Dat poepen na de bevalling best wel meevalt

Kijk, poepen tijdens de bevalling, daar heeft iedereen het wel eens over gehad of over nagedacht. Maar wat als je net bevallen bent en het een ravage is daar beneden, inclusief bijbehorende hechtingen, hoe moet dat dan daarna met het poepen? Ook hier had ik me van alles bij voorgesteld voordat het zo ver was, maar eigenlijk viel het dus best wel mee. Het werkt een beetje hetzelfde als wanneer je ongesteld bent, dan gaat dat ook een stuk makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *