Vegan uiensoep

Deze uiensoep is heel eenvoudig te maken en super lekker!

Voor 4 porties

Ingrediënten:
4 grote uien
1 teentje knoflook
50 gram plantaardige boter
1 eetlepel bloem
1,5 liter bouillon
Snufje peper
Snufje zout

En zo maak je het:
Snij de uien in (halve) ringen en snipper de knoflook. Laat de boter smelten in een kookpan en bak vervolgens hierin de uien mooi glanzend en zacht.

Bak de knoflook even kort mee en voeg dan de lepel bloem toe. Meng dit goed door elkaar en blus het af met je bouillon.

Voeg wat zout en peper toe naar smaak. Laat het nog even lekker pruttelen zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Dan opdienen en smikkelen!

Tip! Je kan heel makkelijk zelf bouillon maken van je groenten ‘afval’. Verzamel dit gedurende de week in een afgesloten bak of zak in de koelkast tot je minstens een flinke hand vol hebt. Doe dit in een pan met water en laat dit een half uurtje tot drie kwartier koken. Giet het dan af en vang je bouillon op. Je kunt dan zelf bepalen hoeveel zout je erin doet, wat handig is voor mensen met een zoutarm dieet maar ook voor je kleintje. Je kan deze bouillon (zonder zout!) bijvoorbeeld ook gebruiken om de groentenhapjes een beetje meer op smaak te brengen zodat je kindje langzaamaan kan wennen aan kruidiger eten.

Tip! Vries de bouillon hiervoor in, in een ijsblokjestray. Zo kun je gemakkelijk doseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *